Straal uit wie je bent met je galajurkje!

Heb je binnenkort een feestje, bruiloft, etentje, gala, première of een ander speciaal, chique of net evenement met een dresscode? Dan is weer tijd om je galajurkje uit je kast te toveren of een nieuwe te kopen. Galajurken zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Bij het kiezen van een galajurkje is het van belang rekening te houden met een aantal belangrijke punten om er zo klassiek en stijlvol uit te zien.

De kleur van het galajurkje

Wil je opvallen, kies dan voor een opvallende kleur, zoals een rode, blauwe of paarse jurk. Wil je wat minder gedurfd naar het feest gaan, dan is de klassieke, zwarte galajurk het ideale model. Ook hiermee zijn tal van mogelijkheden, waardoor je je toch kan onderscheiden. Een andere optie is te kiezen voor een huidkleurige jurk, waardoor je er ook klassiek uitziet. Belangrijk is dat de kleur van je galajurkje past bij je eigen persoonlijkheid en de stijl van het evenement. Een kleur die bij je past, zorgt ervoor dat je je meer op je gemakt voelt. Je straalt uit wat je draagt!

Het model van het galajurkje

Tegenwoordig is een galajurk allang niet meer alleen een zwarte, lange jurk, maar zijn ze er in vele varianten, die er ook chique en elegant uitzien. Bij het maken van een keuze voor een galajurk is het belangrijk dat je lichaam er mooi uit komt en de fit van het jurkje bij je past. Wil je juist dat je figuur er uit springt of wil je dat het wat meer afkleedt. Wil je een drukkere galajurk met printjes of wil je juist een wat eenvoudigere jurk? Wil je een strapless jurk of wil je juist een galajurk met lange mouwen? Dit zijn belangrijke keuzes bij het kiezen van de perfecte jurk om er zo elegant mogelijk uit te zien. Hieronder geven we wat tips:

  1. Wil je er sexy uitzien op een gala, kies dan voor een strapless galajurk. Pas wel op dat een strapless jurkje naadloos moet passen. Ze mogen niet afzakken, maar ook weer niet te strak zitten.
  2. Wil je dat het galajurkje wat meer afkleedt, kies dan voor een jurkje van satijn of gladde stoffen. Ook effen jurken kleden meer af dan jurken met verschillende patronen en prints. Dit geldt ook voor zwarte jurken.
  3. Wil je er wat slanker uitzien, dan kan je ook voor een galajurk met spaghettibandjes kiezen of een rechte of wijd uitlopende jurk.
  4. Wil je er wat langer uitzien in een galajurkje, kies dan voor een jurkje met een wat dieper decolleté of een v-vorm. Let wel op dat wanneer je wat meer vrouwelijke vormen hebt, je juist niet moet kiezen voor een diep decolleté.
  5. Heb je wat bredere benen, zorg er dan voor dat de split van de jurk niet te hoog is. Bij wat langere benen kan je juist wel voor een wat hogere split kiezen.
  6. Last but not least, kies altijd voor bijpassende hakken, die overeenkomen met de lengte en kleur van de galajurk.

De accessoires maken je gala look helemaal af

Aansluitend op onze laatste tip voor het kiezen van het juiste model, is het kiezen van de juiste accessoires een must! Ook de accessoires die je bij je galajurk draagt, moeten afgestemd zijn op je eigen smaak en de stijl en kleur van de jurk. Hierbij mag je best ”out of the box” denken om je te onderscheiden en jezelf uit te dragen. Ook voor accessoires als een armbandje, ketting of een tas geldt: straal uit wat je draagt en wie je bent!