Maak je winterproof met je nieuwe kleding!

Nieuwe collecties, nieuwe mode, nieuwe nieuwe kleding, nieuwe trends! Ook tijdens de herfst en winter zien we weer geheel nieuwe trends in vergelijking met vorige seizoenen en vorige jaren. We bespreken hieronder een aantal opvallende nieuwe trends in de vrouwenmode, die in de lente en zomer al het modebeeld regeerden, maar in de komende periode nog meer aanwezig zullen zijn. Doe je inspiratie op met de volgende trends!

  • Roesjes;
  • Warme kleuren;
  • Asymmetrie;
  • Vrouwenpakken;
  • Opvallende en lange mouwen.

Roesjes

We zagen het afgelopen zomer al, maar deze trend zal zich ook tijdens de herfst en winter doorzetten. Roesjes/ruches of andere gerimpelde stoffen zijn ook deze herfst en winter weer in veel kledingstukken te zien. Dit geldt ook voor een strikje (bijvoorbeeld rondom de hals), plooien en andere opengewerkte stoffen. Dit is geheel in stijl van de jaren ’80 en ’90 mode, die tegenwoordig weer helemaal ”in’ is.

Geweldig kleedje met roesjes
Dit soort jurkjes met ruches zien we steeds vaker op de catwalk

Warme kleuren

Warme kleuren passen ook deze herfst en winter weer in het modebeeld. Te denken valt aan kleuren als ”potter’s clay”, ”aurora red”, ”dusty cedar” of ”spicy mustard.” Naast de bekende blauwtinten en bruin- en roodtinten, zien we deze periode ook weer de verschillende blauwe varianten terug, evenals groene tinten. Deze tinten zien we deze herfst bovendien terug in combinatie met felle tinten. Ook deze trend is weer geheel in stijl van de mode van de jaren ’90.

Asymmetrie

Asymmetrie is ook een trend die zich na de lente en zomer heeft doorgezet. Een langere voorkant dan achterkant van het shirt, een langere rechter mouw dan linker mouw, opvallende openingen, gaten, schuine zomen of ongelijke onderdelen? Kijk er niet van op! Het is hét modebeeld tegenwoordig. Asymmetrische rokken, jurken, shirts, blouses en accessoires zullen we ook deze herfst en winter blijven zien!

Het vrouwenpak

Een vrouw in een net pak, uitdagender kan het deze herfst en winter niet. Een vrouw in een krijtpak, een oversized pak of in een klassiek kostuum met daaronder een blouse, overhemd, t-shirt stropdas of shawl. Het is helemaal sexy en dan ook nog in verschillende kleuren! Het vrouwenpak is perfect te combineren met trendy sneakers of nette pumps.

Lange mouwen

Een trend die zich ook na de lente en winter heeft doorgezet zijn de opvallend lange en wijde mouwen in de dameskleding. De mouwen zijn dit jaar niet onderbelicht en mogen deze herfst en winter aanwezig en extra lang zijn. Deze trend is niet alleen te zien bij shirts, maar ook bij jassen en truien. Hoe meer oversized de mouwen, hoe beter! Hierop aansluitend bevatten de mouwen ook steeds meer details aan de onderkant, zodat de mouwen nog meer opvallen.