Kleedjesdag in plaats van rokjesdag!

De ultieme vrouwelijkheid uitstralen? In een kleedje zie je er altijd vrouwelijk en elegant uit. Kleedjes zijn er voor verschillende gelegenheden en pasvormen. Van avondkleedje tot ballonkleedje, casual kleedje, glitterkleedje, halterkleedje, zomerkleedje en natuurlijk nog veel meer. Een lang kleedje is perfect voor formele gelegenheden, terwijl een korter kleedje weer meer geschikt is voor informele gelegenheden of feestjes.

Daarnaast kunnen de kleedjes per seizoen verschillen. De zomer is de perfecte gelegenheid om je luchtige zomerjurkje uit de kast te pakken, terwijl de herfst een perfect moment is om een kleedje met lange mouwen tevoorschijn te halen. Gebreide kleedjes komen weer van pas in de winter en kunnen in de lente ingeruild worden voor een suède kleedje.
Wil je een kleedje kopen, dat perfect bij jouw lichaam en voorkeuren past? Houd dan wel rekening met de pasvorm en je figuur. We geven hieronder een aantal adviezen:

  • Als je een peer figuur hebt met smalle schouders en brede heupen, dan zijn wijd uitlopende kleedjes met een verhoogde taille perfect om je figuur in evenwicht te brengen. Wanneer je bepaalde kenmerken van je lichaam juist wilt verbloemen, is het van belang dat het kledingstuk niet teveel opvalt. Let er dus bij een peer figuur wel op dat het kleedje classy is, zonder drukke prints en felle kleuren. De heupen mogen overigens best geaccentueerd worden en hiervoor zijn de vintage jaren ’50 kleedjes ideaal.
  • Het zandloper figuur wordt door vrouwen gezien als een zeer geliefd figuur. Deze vorm wordt gekenmerkt door de juiste verhouding tussen heupen en schouders, de wat vollere borsten en een smalle taille. Bij dit figuur is het belangrijk kledingstukken te dragen met een wijde, vierkante of v-hals, die lekker aansluiten op je lichaam, zodat je figuur er goed uit komt. De perfecte kleedjes voor dit figuur zijn de pin up stijl, pencildress- of tulpkleedjes.
  • Heb je een appelfiguur met mooie armen en benen, een wat stevigere buik en meer gewicht boven of vanaf de taille, dan adviseren we juist wat meer accent te leggen op de benen te leggen of juist op de decolleté en de hals. Let er bij dit figuur op dat de kleedjes uit één kleur bestaan, niet te kort zijn en een wat lossere pasvorm hebben. Een wat wijder uitlopend kleedje of een wikkelkleedje kan hiervoor dus perfect zijn.

    zo kunnen vrouwen met appel vorm kleding dragen

  • Een bokaal figuur wordt gekenmerkt door de slanke benen, smalle taille en een wat vollere bovenkant. Bij dit figuur is het dus belangrijk de taille te accentueren. Dit is het smalste gedeelte van het lichaam. Een tip hiervoor is een riem ter hoogte van de taille rondom je kleedje te dragen.  Of draag een kleedje met een print om je gehele lichaam ”in the picture” te zetten. Een andere tip is een kleedje met zakjes rondom de heupen te kopen. Dit geeft je figuur nog meer vorm.
  • Bij een pilaar- of zuilfiguur heb je een recht bovenlichaam, middelgrote borsten en slanke, lange benen en heupen. De lange benen en slanke heupen vallen direct op bij deze lichaamsvorm. Bij het kopen van kleedjes voor dit figuur adviseren we meer taille onder de borst te creëren en bijvoorbeeld een riempje onder de borst te dragen. Daarnaast zijn kleedjes met een zandloper pasvorm perfect voor dit figuur. Een andere tip is te kiezen voor kleedjes met een print, zodat je smallere bovenlichaam wat voller lijkt!

Keuze genoeg dus als het om kleedjes gaat! Houd rekening wel altijd rekening met de gelegenheid, het seizoen en je figuur. Wil je de ultieme vrouwelijkheid uitstralen, dan is het iedere dag kleedjesdag!